Xylitol wystepuje naturalnie w wielu owocach, warzywach i zbożach. Jest także wytwarzany przez ludzkie ciało w procesie metabolizmu. Jako słodzik alternatywny prowadzi do zmniejszenia rozwoju próchnicy zębów, dlatego xylitol jest wysoko ceniony w produkcji cukierniczej uwzględniając gumy do żucia i miętówki. Chłodzacy smak: negatywne ciepło roztworu p...
Xylitol wystepuje naturalnie w wielu owocach, warzywach i zbożach. Jest także wytwarzany przez ludzkie ciało w procesie metabolizmu. Jako słodzik alternatywny prowadzi do zmniejszenia rozwoju próchnicy zębów, dlatego xylitol jest wysoko ceniony w produkcji cukierniczej uwzględniając gumy do żucia i miętówki. Chłodzacy smak: negatywne ciepło roztworu po...
Działa wspomagająco przy leczeniu: wrzodów żołądka, dwunastnicy oraz jelita grubego, stanów zapalnych układu pokarmowego, stanów zapalnych i uszkodzeń błon śluzowych, chorób i uszkodzeń skóry, chorób układu krążenia – zapobiega rozwojowi zakrzepowego zapalenia żył, miażdżycy. Syberyjska medycyna ludowa od wieków stosuje olej z owoców rokitnika. Jednak d...
...
Len mielony- mielone odtłuszczone nasiona lnu, uzyskiwany jest z odmiany lnu złocistego. Może być spożywany jako dodatek do jogurtów, mleka, soków, a także pieczywa, czy płatków śniadaniowych. ...
Olej lniany powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno z nasion lnu charakteryzujących się dużą zawartością Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) z rodziny omega-3. Stała kontrola nad procesem tłoczenia zapewnia mu najwyższą jakość i aktywność biologiczną zawartych w nim NNKT, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nasza...
Bezpośredni sok ze świeżych owoców bzu czarnego....