Melasa z Chleba Świętojańskiego: to ciemnobrązowy gęsty syrop z karmelowym posmakiem, jest doskonałym źródłem minerałów takich jak: magnez, żelazo, wapń, potas, fosfor oraz witamin np. B1, B2, B3, E, a także wartości odżywczych: białko i węglowodany,
Wartość energetyczna i odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 275kcl, tłuszcz 0.2-0.6%.
Melasa z chleba Świętojańskiego - to idealny składnik do pieczenia chleba, ciasta i wszelkich deserów dla diabetyków! Karob nie ma "w sobie" cukru i glukozy, dlatego może być również stosowany jako słodzik do ciepłych i zimnych napojów dla ludzi dbających o swoje zdrowe, a szczególnie dla cukrzyków!!!
Przepis na naleśniki z Melasą z Chleba Świętojańskiego:
• 150 g mąki
• 2 łyżeczki Karobu
• 2 jajka
• 240 ml mleka
Przepis na Muffinki z Melasą z Chleba Świętojańskiego:
- 2 szklanki maki
- 3 łyżki Karobu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.