Uwaga!
Kawa ziołowo-zbożowa to mieszanka prażonych ziaren zbóż, owoców oraz ziół, która stanowi zamiennik kawy o znakomitym smaku oraz aromacie. Tak jak zwykła kawa zbożowa, nie zawiera kofeiny ani żadnych alkaloidów. Dlaczego warto pić kawę ziołowo-zbożową? Ma dobry wpływ na funkcjonowanie serca. Korzystnie działa na układ pokarmowy. Jako kawa zbożowa, nie zawiera kofeiny. Kawa ziołowo-zbożowa – sposób przygotowania: wsypać do garnka 1 czubatą łyżeczkę kawy ziołowo-zbożowej na 1 szklankę wody. Gotować przez 2-3 min., a potem odstawić na 5-10 min. Przelać do kubków lub filiżanek. Można dodać mleka, śmietanki lub cukru. Masa netto: 200 g (tuba) Skład: Prażone ziarna zbóż (żyto, jęczmień, pszenica), prażone owoce głogu i tarniny, prażone korzenie cykorii podróżnik i wiesiołka dwuletniego w różnych proporcjach Certyfikat: PL-EKO-01 Rolnictwo UE Kraj pochodzenia: Polska
Twoja opinia może być pierwsza.